Budownictwo wczoraj i dzis : Z-Top / C-Lab

Naho Kubota C-Lab i Jeffrey Inaba współpracowali ostatnio z One Pot, przy wsparciu LIMN Architects and Design Compendium, aby zaprojektować stół obiadowy dla 60 gości.
Ta impreza charytatywna została zorganizowana w nowojorskim Park Avenue Armoury, rzadkim wnętrzu Louis Comfort Tiffany.
Projekt wymagał sześćdziesięciu metrów od powierzchni stołu w wąskim, trzydziestu pięciu metrach dostępnej powierzchni.
C-Lab twórczo zaprojektował Z-Top, nie tylko dopasowując się do ograniczeń przestrzennych, ale także rozwijając bezpośrednią interakcję między gośćmi, wywołując bardziej nieformalne obszary dyskusji między kursami i zmniejszając całkowitą odległość między gośćmi.
Przeprowadziliśmy wywiady z Jeffreyem Inabą i omówiliśmy C-Lab jako eksperymentalną jednostkę badawczą na Columbia University, jego książkę.
World of Giving.
i badania nad altruizmem.
Więcej po przerwie.
Architekci: C-Lab Lokalizacja: Nowy Jork, Nowy Jork, Stany Zjednoczone Reżyser: Jeffrey Inaba Projektant: Simon Battisti Zespół projektu: Justin Fowler, Nathalie Janson, Amanda Shin, Leah Whitman-Salkin, Jeffrey Yip Zdjęcia: Naho Kubota Tabela podstawa i spód zostały pomyślane jako dwie części o różnych długościach życia.
Nogi są zaprojektowane tak, aby były trwałe i wielokrotnego użytku w typowych meblach restauracyjnych.
Ale w odróżnieniu od standardowych nóg restauracyjnych, które mają zniknąć z pola widzenia, przyciąga ich do krawędzi 8-stopowego blatu, oszczędzając ich całkowitą potrzebną liczbę, jednocześnie zwiększając ich widoczność dzięki przemyślanej tożsamości projektowej, aby rezonować w przyszłych powtórkach.
Natomiast blat wykonany jest z cienkich płyt MDF (1/4.) Pochodzących z resztek materiałów budowlanych i w stanie zbyt zniszczonym, aby realistycznie wykorzystać po wydarzeniu.
Zamiast wzmacniania wierzchu tylko dla dodanego materiału pod koniec nocy, C-Lab sprawił, że nieistotny materiał stał się cechą tego projektu, umożliwiając zachowanie cienkich blach o maksymalnej rozpiętości możliwej do dostosowania się do czynności restauracyjnych.
.
Naho Kubota.
Naho Kubota.
Naho Kubota
[więcej w: nagrzewnica kanałowa wodna, gamart, zapalenie sadzy w kominie ]

Powiązane tematy z artykułem: gamart nagrzewnica kanałowa wodna zapalenie sadzy w kominie